Schiedam – Lange Haven

Op dit moment voeren wij voor Burgy Bouw het funderingsherstel uit aan een bijzonder monument aan de Lange Haven te Schiedam.

Dit monumentale pand wordt door DS Bouw voorzien van een nieuwe fundering, bestaande uit een nieuwe betonnen vloer en 70 trillingvrij ingebrachte drukpalen van 20 meter lang.

Bijzonder detail is dat het complete pand op kasvijzels wordt gezet, het pand wordt in zijn geheel los gezaagd zodat de vloer als 1 grote plaat onder alle muren en gevels kan worden gestort. Wederom een erg mooi project waarbij de expertise van DS Bouw goed tot zijn recht komt.

Tijdens de werkzaamheden aan dit pand is er gebruik gemaakt van een betonkettingzaag. Hiermee is de constructie losgemaakt van de oude fundering en zijn er uitsparingen gemaakt om de constructie aan de nieuwe fundering te bevestigen. Onderstaande video demonstreert dit proces.